IIk verwonder me over alledaagse dingen, probeer met een waarnemend oog en oor in de wereld te staan. Ik ben niet het type van ‘ groots en meeslepend’, ik ben geen thrillseeker. Mijn hart ligt vooral bij het kleine, het alledaagse,. Ik ben veel buiten. Mijn persoonlijke motto is : ‘een dag niet naar buiten, is een dag niet geleefd”.

De details van mijn omgeving leg ik vast in foto’s. Dat doe ik al sinds jaar en dag. Gefascineerd door licht(inval), kleur en vorm. Inmiddels ben ik mijn foto’s gaan gebruiken als basis voor het ontwerpen van glaswerk en sieraden. Ik werk met glas (techniek fusing) omdat glas net zo afhankelijk is van licht als foto.’s

Ik laat me inspireren door de compositie van de foto, de vormen en de kleuren en vertaal dit naar een nieuw object. Ik maak de foto als het ware tastbaar. Gaandeweg maak ik er ook een tekst bij en deze plaats ik op de foto. Zo ontstaat een drie-eenheid: foto – glaswerk of sieraad – tekst. Dit concept past goed bij me, want ik heb behoefte om betekenis te geven aan dingen. In mijn beleving is een ‘ding’ nog mooier als het op de een of andere manier ook een emotionele waarde heeft gekregen. Foto’s zijn bij uitstek beelddragers van emoties.

Om goed te kunnen kijken, waar te nemen, details te zien is het soms handig om een kader te gebruiken. Ook deze maak ik van glas. Ik noem ze mijn ‘vensters op de wereld’. Ze geven kleur aan de omgeving, zoomen in op een detail. Kijken door een dergelijk, gekleurd venstertje doet iets met je gevoel…het beinvloedt je stemming op een positieve manier. Zelf heb ik een venstertje aan mijn sleutelbos hangen maar ook aan de achteruitkijkspiegel in de auto….

Naast werken met glas organiseer ik ook regelmatig activiteiten in het kader van MooiMoment..

  

 Annemarie Elberse