Wie ben ik, Ingo Leth.

Ik ben in de Duitse stad Duisburg opgegroeid. Daar voltooide ik in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde ik naar Nederland.

De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het schilderen is voor mij een weg van ontwikkeling.

Zowel abstract als figuratief werken ligt mij zeer aan het hart. Ik zie het zelf als een voorrecht, dat ik de gave heb zowel abstract als ook realistisch te kunnen werken.

In mijn werken probeer ik altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur hebben daarbij vaak mijn interesse en aandacht.

Eén van mijn motto's is dan ook “One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.”

Symbolen en verhalen geven de werken betekenis. Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in mijn werk.

Ik werk o.a. met olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals papier, zand of bladgoud. In mijn werk bestaat een evenwicht tussen rust en energie. De kleur zie ik als communicatiemiddel.

Vanaf 1992 heb ik diverse tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland gehouden, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.

 

 Website Ingo Leth