Ivo Winnubst Beeldend Kunstenaar Ivo Winnubst (1950 Amsterdam) kent de laatste jaren een fascinatie voor het Andere Portret. Hij genoot zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1972 tot 1977) en kreeg daar o.a. les van gerenommeerde docenten/kunstenaars als Piet Klaasse en Herman Gordijn. Piet Klaasse bracht hem het begrip omtrent de kracht van de lijn bij en Herman Gordijn leerde hem het karakter en de uitstraling van de te portretteren persoon vast te leggen in de traditionele olieverftechnieken met behulp van glacering en withoging. Het geleerde van deze twee ‘kunstwijzen’ heeft lang gesudderd binnen het oeuvre en kent pas de laatste jaren een verrassende en gedurfde uitingsvorm.  

Op basis van een getekende opzet van het portret, wordt in de regel het meest intrigerende deel van het schilderij uitgewerkt in dunne lagen olieverf. Zo ontstaat een uniek portret dat ‘onaf af’ in zich draagt. Het eindresultaat oogt alsof er nog voortdurend aan gewerkt dient te gaan worden. Alsof er een moment pauze tussen het model en kunstenaar is genomen voor bezinning, rust, overleg, meditatie, concentratie of anders. Soms gaat Ivo nog verder en maakt ‘portretten’ zonder dat de geportretteerde daarvan (altijd) op de hoogte is. Human Figures Frozen is daarvoor de zelf gekozen verzameltitel. Quasi geposeerde werken op basis van toevallige ontmoetingen. 

Naast zijn werk als 'portrettist' heeft hij een uitgebreid illustratie-en tekening ervaring, waarvan diverse werken ook getoond zullen worden.

  

 Website Ivo Winnubst