Petra de Vree, Geboren tussen de rivieren in het Land van Maas en Waal liggen mijn wortels in de vruchtbare kleigrond. Toch werkte ik vele jaren met metaal, hout, textiel en handgeschept papier en herontdekte ik in 2006 het plastische materiaal klei. “Thuiskomen” was het, alsof de flexibele grondstof al die tijd geduldig haar beurt afgewacht had.

Ervaring met het verwerken van andere materialen in combinatie met het leven op vier verschillende continenten droegen bij aan de ontwikkeling van mijn stijl. Meer dan vijftien jaar wonen en werken in landen op verschillende werelddelen vullen me met ideeën die vaak in mijn werk terug te vinden zijn.

Ik wordt geïnspireerd door de kracht van vrouwen die ik ontmoet(te) in verschillende culturen. Ik zoek naar de schoonheid van vormen in combinatie met de taal van het lichaam en creëer zo een beeld met een nieuwe persoonlijkheid die haar eigen verhaal vertelt. Meestal doe ik dat thematisch, ieder beeld is uniek.

Naast particulier bezit zijn er beelden aangekocht door onder andere de gemeente Wageningen en de Nederlandse Vereniging van Cardiologen. In opdracht van het Vrouwennetwerk Wageningen Ingenieurs is een jubileumbeeld uitgevoerd dat eind vorig jaar geplaatst is in het gebouw Impuls van de Universiteit van Wageningen.

  

 Petra de Vree